bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Δεν θέλω να σταθείτε με κομματικά κριτήρια μπροστά  στην φωνή  του Ελληνα πολιτικού!
Θέλω να περιοριστείτε σ'αυτά που ρωτά τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ  Όλι Ρεν, που επισκέφθηκε χθές την χώρα μας.


                                                                              η
ΣΤΑΣΗ του

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

υπήρξε η φωνή όλων μας!


Προσωπικά νοιώθω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω, αναδημοσιεύοντας τις ερωτήσεις του:


«Κύριε Επίτροπε, μπορείτε να μας εξηγήσετε, γιατί η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δάνεισε την Ελλάδα με επιτόκιο υψηλότερο και από το επιτόκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι πολύ χαμηλός;

Χθες ο κ. Γιούνκερ είπε για την κυρία Μέρκελ ότι ενεργεί με τρόπο μη ευρωπαϊκό. Μπορείτε να μου πείτε γιατί η Κομισιόν και εσείς προσωπικά, ως αρμόδιος επίτροπος, σιωπάτε και ουσιαστικά υποτάσσεστε στο γερμανικό οικονομικό εθνικισμό που διαλύει τη συνοχή της Ευρώπης και απειλεί και την ίδια την Ευρωζώνη;

Μιλήσατε για ανισότητες και ανισορροπίες, που μεγάλωσαν τα τελευταία χρόνια, μέσα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Μπορεί αυτές τις ανισότητες και τις ανισορροπίες να τις αντιμετωπίσει με πολιτικές επενδύσεων και αναδιανομής υπέρ των ασθενέστερων ένας κοινοτικός προϋπολογισμός, που βρίσκεται κάτω από το 1% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π.;

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι κάνετε όχι μόνο λάθη, αλλά κάνετε και πολύ αργά, πολύ λίγα για να αντιμετωπίσετε την κρίση;

Γιατί αρνείστε να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη δύναμη και τις αρμοδιότητες που έχει η Αμερικάνικη Κεντρική Τράπεζα, η Κινέζικη Κεντρική Τράπεζα, να μπορεί να τυπώνει νόμισμα, να μπορεί να εκδίδει ευρωομόλογα είτε για να αγοράσει μέρος του χρέους, είτε για να στηρίξει επενδυτικά προγράμματα, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση, για να μπορεί να δανείζει το ίδιο τα κράτη-μέλη, όπως δανείζει ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες; Και να σταματήσει ο παραλογισμός μία ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα του κ. Βαρδινογιάννη ή του κ. Λάτση να δανείζεται από την Φραγκφούρτη με 1%, αλλά το ελληνικό κράτος να δανείζεται με έξι φορές περισσότερο.

Ακόμη, τι σημαίνει «κατά περίπτωση συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό», που θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής, επειδή εμείς θα είμαστε «η περίπτωση»; Τι σημαίνει αυτό; Μήπως κάνετε το χατίρι της κυρίας Μέρκελ και εδώ με μία λεξούλα;

Τέλος, για να μη χρησιμοποιήσω τα τρία λεπτά, κύριε Επίτροπε, καθυστερήσατε σαράντα λεπτά στο ραντεβού σας με τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Θα τολμούσατε να το κάνετε αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;»

Το πρώτο ευχαριστώ το άκουσα στην: http://taspa-taspan-taspa.blogspot.com/2010/12/blog-post_10.html


Υ.Γ. Αν θελήσετε να ακούσετε τa τραγούδια που επέλεξε το Μαμούνι για σήμερα, δεν έχετε παρά να πατήσετε το κουμπάκι του mixpod

26 σχόλια:

leondokardos είπε...

Πραγματικά έξοχη η ερώτηση του Παπαδημούλη, άσχετα απο κομματική θέση. Και πολύ σωστή η τελευταία του παρατήρηση για την αργοπορεία του. Απ,ότι διάβασα, σε πολλές ερωτήσεις των βουλευτών δεν απάντησε ή είπα άλλαντάλλων.

kariatida62 είπε...

@leondokardos: Kαι γω έτσι, την είδα braveheart, άσχετα απο κομματική θέση!
Εύστοχες οι ερωτήσεις του και ουσιαστικές!
Στις συγκεκριμένες δεν ξέρω τι απαντήσεις έδωσε!
Θα μ'ενδιέφεραν όμως να μάθω...
Ευχαριστώ για το πέρασμα!
Καλό Σ/Κ

a-kentavrou είπε...

Για να μπορέσω να κρίνω τις ερωτήσεις πρέπει να γνωρίζω και τις απαντήσεις?
Λόγος Αντίλογος.

kariatida62 είπε...

@Α-kentavrou: Τις ερωτήσεις δεν μου τις έφεραν ακόμα, φαίνεται αργησαν οι μεταφραστές...
----
Αν όμως σου δίνονταν οι ευκαιρία θα έθετες τις παραπάνω ερωτήσεις Αστέρι?
Όταν δεν καταλαβαίνω κάτι εγώ σε ρωτώ και περιμένω να μου απαντήσεις με σαφήνεια ώστε να σε καταλάβω, έτσι δεν είναι? ;)
Oi ερωτήσεις σου άρεσαν?

roadartist είπε...

Δεν θα τον ευχαριστούσα..Γιατί αυτή είναι η δουλειά του.. Θα έπρεπε και οι υπόλοιποι να έθεταν τις αυτονόητες ερωτήσεις. Μέχρι και η Παπανδρέου αναρωτιέται για το που..πάμε.. Δηλαδή καταλαβαίνεις, φαντάσου.. Λυπάμαι γιατί εδώ στην Ελλάδα πλέον έχει χαθεί α) η αληθινή παιδεία, άρα και η καθαρή γνώση, β) η μπέσα, άρα και το αληθινό ενδιαφέρον για τη χώρα..

kariatida62 είπε...

@roadartist: Δεν έχεις άδικο! Έχουμε φτάσει στο σημείο να ευχαριστούμε για τα αυτονόητα...
δίκιο έχεις και πάλι Αρτιστάκι!
Φιλιά!

dimitris είπε...

Καλησπερα, προσεχε ποιους ευχαριστεις, γιατι εχουν μια ''προιστορια'' θλιβερη.


Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός

\ Ζητήματα Ευρωπαϊκής Ενωσης

Το ψήφισμα που ενεκρίθη στο «Ναό της Δημοκρατίας» της ΕΕ, με το οποίο η «Ευρώπη» του Μπλερ και της Μέρκελ, του Σιράκ και του Πρόντι, ετάχθησαν υπέρ της φιλοφασιστικής κυβέρνησης της Εσθονίας,έχει ελληνικό χρώμα.

Η αθλιότητα που διεπράχθη στο Ευρωκοινοβούλιο έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Το ψήφισμα που ενεκρίθη στο «Ναό της Δημοκρατίας» της ΕΕ, με το οποίο η «Ευρώπη» του Μπλερ και της Μέρκελ, του Σιράκ και του Πρόντι, ετάχθησαν υπέρ της φιλοφασιστικής κυβέρνησης της Εσθονίας, αυτού του συρφετού που κατάστρεψε το μνημείο που ανεγέρθηκε στο Τάλιν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπέρ των 270.000 νεκρών του Κόκκινου Στρατού και των αντιφασιστών στις μάχες εναντίον του Χίτλερ, έχει ελληνικό χρώμα.
Το φρόντισαν οι ευρωβουλευτές του κ. Καραμανλή. Το φρόντισε ο ευρωβουλευτής του κ. Παπανδρέου, ο στενός του συνεργάτης και πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Πάνος Μπεγλίτης. Το φρόντισε ο ευρωβουλευτής του κ. Αλαβάνου, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Το φρόντισε ο θιασώτης του Σαρκοζί, ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Όλοι αυτοί υπερψήφισαν ένα κείμενο που εκφράζει την «αλληλεγγύη» του Ευρωκοινοβουλίου προς μια κυβέρνηση και μια χώρα, την Εσθονία, που καταδιώκει τους κομμουνιστές έχοντας θέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα στην παρανομία (!) και που στα σχολεία της διδάσκει ότι η βάση των ...αξιών των Εσθονών είναι το «πατριωτικό μήνυμα» εκείνων των δωσίλογων που πολέμησαν στις γραμμές της χιτλερικής 20ής μεραρχίας των ΕΣ-ΕΣ!
Όλοι αυτοί υπερψήφισαν ένα ψήφισμα «αλληλεγγύης» σε μια κυβέρνηση που αποδίδει τιμές σε όσους είχαν πολεμήσει στο πλευρό των χιτλερικών την περίοδο 1941- '45, μέσα από τις «λεγεώνες» των εσθονικών «Ες - Ες» και της φιλο-ναζιστικής οργάνωσης «Αδελφών του δάσους». Αυτοί κυβερνούν σήμερα στην Εσθονία.
Υπέρ αυτής της κυβέρνησης ψήφισαν οι παραπάνω ευρωβουλευτές. Λίγη σημασία έχει να θυμόμαστε τα ονόματά τους. Μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ονόματα των κομμάτων τους: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΛΑ.Ο.Σ.
aliatas.blogspot.com/

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Τον χάρηκα κι εγώ. Εντάξει αυτονόητο. Αλλά έστω που να πάρει η ευχή!!!!

a-kentavrou είπε...

Το blog σου έχει χαρακτηριστεί περιοδικό ποικίλης ύλης.
Ένα έγκυρο περιοδικό παρουσιάζει το θέμα του από όλες τις πλευρές,ο αναγνώστης πρέπει να γνωρίζει και την αντίθετη άποψη ώστε να φωτιστεί η αλήθεια.
Τα πολιτικά κόμματα έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν τη μια πλευρά του θέματος .Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πηγή των πληροφοριών σου αυτό αποσκοπούσε να προβάλει το κόμμα όχι την αλήθεια.
Οι ερωτήσεις είναι εύστοχες και αιχμηρές η αξία τους όμως αξιολογείται όταν μπουν στην διαδικασία λόγος-αντίλογος.

kariatida62 είπε...

@dimitris: Για να το λες εσύ και ο aliatas.blogspot.com κάτι θα ξέρετε...μπορεί και νάναι έτσι!
Εμένα όμως τώρα εδώ,δεν μ'ενδιαφέρει τι έκαναν μέχρι τώρα η ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΝ και ΛΑΟΣ!
Ακουσα τις ερωτήσεις που αυτή την στιγμή έθεσε και με ικανοποίησε...γι'αυτό τον ευχαριστώ!
Μόνο για τις ερωτήσεις...κατάλαβες Δημητράκη μου?

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Eστω Χριστόφορε,έστω!!! Αυτό λέω κι'εγώ η καψερή! ;)

kariatida62 είπε...

@a-kentavrou:Αστέρι μου,
Δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν έχω περιοδικό!(Λέμε πολλές φορές αστεία για να γελάσουμε).
Ξεκαθαρίζω απο την αρχή πως ευχαριστώ όχι το κόμμα στο οποίο ανήκει αλλά τις ουσιαστικές ερωτήσεις που έκανε!
Απαντήσεις δεν ξέρω αν πήρε...ας μου τις φέρει κάποιος βρε παιδιά να συμπληρώσω το ποστ!!!
Υπάρχει κανείς που να τις γνωρίζει?
Τον παρακαλώ πολύ να μου τις φέρει!

kariatida62 είπε...

@Προς όλους: Παιδιά είδατε τι έπαθε ο Κάρολος με την Γ-καμήλα του????
Την φωτογραφία με τον τρόμο στα μάτια τους την είδατε? Αν όχι δείτε εδώ:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/12/blog-post_1682.html

Βρε ξεσηκώνονται οι λαοί!!!!!!!!!
Τα γιαούρτια έρχονται!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άρε Κάρυ, και ακριβηναν τα γιαούρτια !

Πάντως (ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με τους άλλους τον Κάρολο τν πάω περισσότερο. ΣΥΓΚΡΗΤΙΚΑ λέμε !! Μη τρελλαθούμε)

Έγινε Ορθόδοξος και αυτό του κόστισε την Βασιλεία (παραιτήθηκε από τα δικαιώματα του, υπερ των γιων του)

Για Εγγλέζος (ΠΑΛΙ συγκρητικά μιλάω) είναι ουδετερο-φιλέλληνας

Γούσταρε την Γκαμήλα, την πήρε και έγραψε το Παλάτι εις τα Παλαιότερα.
(τωρα ότι χάνει λάδια για να του αρέσει η Γκαμήλα... συμφωνώ... αλλά περί ορέξεως... )

Αυτά...

kariatida62 είπε...

@GIP: Να σου πω Τζιπάκο μου!
Συγκριτικά και γω τον πάω, εφ'όσον έγινε Ορθόδοξος(είναι ο πατέρας του νομίζω)για νάρχεται κάθε τόσο στο Αγιο Όρος,να τρώει και να πίνει τζάμπα α..α! και να διαλογίζεται με τον Ορθοδοξο Θεό! Την Βασιλεία δεν άφησε για τον Ορθόδοξο Θεό αλλά για το @@@@@ της Γ-καμήλας που του σέρνει το καράβι του!
Τώρα όσο για το ουδετερο-φιλέλληνας(πρώτη φορά ακούω τον όρο). Αν τον αναλύσουμε με το ουδετερο χαρακτηρίζουμε κάποιον που δεν παίρνει ποτέ θέση για ότιδήποτε,φιλέλληνα λέμε όποιον αγαπά την χώρα μας και τους ανθρώπους της και το δείχνει έμπρακτα! Τώρα πως να τα συνδυάσω τα δύο παραπάνω που μου λες μόνο εσύ θα με βοηθήσεις να το κάνω ίσως με την επιστήμη της Φυσικής. Γιατί με τα φτωχά μόνο Ελληνικά μου εγώ αδυνατώ.
Τέλος για τον τσαμπουκά που έδειξε χάριν της Γ-καμήλας έρχεται δεύτερος και καταιδρωμένος τον πρόλαβε Ελληνας! χαχαχαχαχα! Μη ξεχνάς το ιστορικό νεύμα!!!
Πάντως συμφωνώ μαζί σου, τον συγχαίρω που βρήκε γυναίκα να του ταιριάζει. Δύο πολύ χαριτωμένες φραγκόκοτες!!! Πόλύ ταιριαστό ζευγάρι!
Φιλούθκια! (Κυπριακόν-και δεν είμαι Κυπρία)χαχαχα

MINIMARKET είπε...

άσε να μην σχολιάσω καλύτερα , γιατί θα γίνουμε μπάχαλο εδώ μέσα ....
την καλησπέρα μου και την αγάπη μου !

kariatida62 είπε...

@minimarket: Oχι Μίνι μου, αν είναι να γίνει πάλι μπάχαλο καλά κάνεις που μου στέλνεις μόνο την αγάπη σου!
Εξ'άλλου μόνο αυτή ζητώ...
Τα σπασμένα μόλις πριν λίγο τα μάζεψα...δεν βλέπεις?
Μη σπάσουμε και το μοναδικό σερβίτσιο που μας έμεινε!

CsLaKoNaS είπε...

Αθάνατος νεο-ελληνικός λαϊκισμός, της Αριστεράς και της "Προόδου"- [γωνία].

kariatida62 είπε...

Ρε Μαμούνι,μήπως είδες απο πουθενά νάρχεται ο Λάκωνας?
Αργησε αυτό το παιδί νάρθει και θα κρυώσει το φαγητό του!

kariatida62 είπε...

@CS:Πούντο το καλό μου και ανησύχησα???χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Ελα βρε Λακωνάκο μου, μήπως εσύ μου έφερες τις απαντήσεις που ψάχνουμε όλοι εδώ και δεν μπορούμε να τις βρούμε?

CsLaKoNaS είπε...

Νομίζω ότι το πρόβλημα εδώ δεν είναι η απάντηση αλλά η ερώτηση.

kariatida62 είπε...

CS:Καλημέρα Λάκωνα, εδώ ξημέρωσε πια!
Πρόβλημα εγω δεν βλέπω σε απλές ερωτήσεις,πρόβλημα βλέπω όταν δεν υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτήματα!
Και ειλικρινά προβληματίζομαι πολύ που δεν σε προβλημάτισαν και σένα οι ερωτήσεις που δεν έτυχαν απαντήσεως....

iamaticus είπε...

KARY MOY....

Aν ημουν 20....
μπορει και να......

Αλλα ειμαι πια....55!!!
Εγω και ο Παπαδημουλης που θα ειναι 65....ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΙΑ...
γνωστοι στην πιατσα!!!!

γλυκια καλημερα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@Ιamaticus: H ψυχή μας όμως πρέπει να μένει νέα Ιαματικέ μου...
Εχεις δίκιο για τον επαγγελματισμό όλων μας!
Κοίτα τώρα τι φρέσκο σου μαγείρεψα! Θα σου αρέσει...όλο για σένα που μου φαίνεται μου το ζήτησες, κάποια στιγμη να σου μιλήσω για τον μηχανισμό! :)

Unknown είπε...

Αχ αγαπητή μου Κάρυ

Και άλλοτε η μικροψυχία εθεωρείτο εξυπνάδα και η καχυποψία αρετή και τα αποτελέσματα αυτής της στάσης τραγουδήθηκαν επαξίως http://www.youtube.com/watch?v=nwY78JYa1mI

Το ερώτημα απλά είναι: Θα επιθυμούσαμε η Βουλή των Ελλήνων να διατυπώσει τα ερωτήματα αυτά και να ζητήσει απαντήσεις από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Όλιν Ρεν ή δεν έπρεπε; Λίγο ενδιαφέρει αν τα διατύπωσε ο κ. Παπαδημούλης -τον όποίον ούτε κι εγώ τον αγαπώ- ή κάποιος άλλος, όπως και, για την ιστορία, λίγους ενδιαφέρει ο φασισμός του κ. Μεταξά όταν κρίνεται για το "οχι" προς τον Μουσολίνι... Νομίζω

kariatida62 είπε...

@Αερικό: Ωχ! Αερικό μου σε ξέχασα στο χώλ, γιατί περάσαμε στο Σαλόνι...
Πάντα εύστοχα τα σχόλια σου! Ακόμα και το κατάλληλο τραγουδάκι που βρήκες για να εκφραστείς!(βρε θα κλέψεις την δουλειά του μαμουνιού μου)!

Υ.γ. Για το σφύριγμα που λέγαμε δυστυχώς μη με περιμένεις...αρρώστησα (λίγο πυρετάκο έχω) και χιονίζει έξω καλέ μου, πώς νάρθω!
Την άλλη φορά θα τα καταφέρουμε...