bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η ΒΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΡΟ

Μαμούνι: Kάρυ, κοίτα μία εκπληκτική βίλα εδω πάνω!

Κάρυ: Για ποια ακριβώς μιλάς, εδώ στο Λαγονήσι, βίλες βρίσκεις πολλές.
Μαμούνι: Aυτή με τον  ψηλό πέτρινο μαντρότοιχο και το άλμπουρο μπροστά σ'αυτόν!
Κάρυ: A! γι'αυτή λες...έχει την ιστορία της!
Μαμούνι: Tην ιστορία της; Δηλαδή ποια ιστορία της; Γνωρίζεις τον ιδιοκτήτη της;
Κάρυ: Προσωπικά βέβαια όχι δεν τον γνωρίζω, γνωρίζω όμως τα καράβια του γιατί είχα πάμπολες φορές ταξιδέψει μ'αυτά!
Μαμούνι: Θέλεις να πεις πως η βίλα ανήκει σε εφοπλιστή;


Kάρυ: Ανήκε σ'έναν πρώην Έλληνα εφοπλιστή. Πρόσφατα επωλήθη σ'αλλον εφοπλιστή αντι 15 εκατομμύριων ευρώ ο οποίος ακόμα δεν έχει προλάβει να εγκατασταθεί..
Μαμούνι: Πουλήθηκε ; Γιατί ; Πες μου  την ιστορία του...
Κάρυ: To 1942 ίσως στο ομορφότερο επτανησιακό νησί την Κεφαλονιά, γεννήθηκε ο μικρός Γεράσιμος, ο οποίος μεγάλωσε στον Πειραιά.
Τα πρώτα  θρανία που τον φιλοξένησαν ανήκαν στο σχολείο του Αγίου Βασιλείου.
 Τα αρχικά δείγματα του επιθετικού και απότομου  χαρακτήρα του πρωτοβγήκαν  στο δάσκαλό του, που δεν δίστασε, διαμαρτυρόμενος για την βαθμολογία που του έβαλε να του ζητήσει πίσω τα πουκάμισα που του είχε κάνει δώρο ο πατέρας του στην γιορτή του!
Τις ίδιες διαμαρτυρίες -περισσότερο υβριστικές και απότομες- συχνά θα σκόρπιζε αργότερα και θ'αναστάτωνε την Ακτή Μιαούλη, όπου έστησε το στρατηγείο του!
Ξεκίνησε ως ναυτικός και σ'ενα απο τα ταξίδια του στην Αίγυπτο θα γνωρίσει την Ροδάνθη Κωσταρά την οποία παντρεύτηκε και μαζί της απέκτησε πέντε παιδιά τον Αλέξανδρο, την Αλκμήνη, την Θάλεια, την Δήμητρα και τον Νίκο.
Είχε δαιμόνιο επιχειρηματικό. Το ενεργοποιεί το 1967 αγοράζοντας μικρά φορτηγά πλοία.
Η είσοδός του στην Ακτοπλοία  και στην συνέχεια το χτίσιμο του ναυτιλιακού του κολοσσού συνέπεσε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
 Φίλος του στενός, ο τότε υπουργός Ναυτιλίας ,ο Γιώργος Κατσιφάρας. Το 1986 ιδρύει την εταιρεία " G.A. Ferries" όπου υπουργός Ναυτιλίας ήταν τότε ο συγχωρεμένος Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
Εκείνη την περίοδο, επί υπουργίας Γιαννόπουλου θα πετύχει ν'αποκτήσει δύο άδειες σκοπιμότητας. Αποκτά δύο πλοία και μέσα σ'άλλα δύο χρόνια αποκτά άλλα τέσσερα που τα βαφτίζει με τα ονόματα της συζύγου του και των θυγατέρων του.
 Τα 250 πλοία που θα περάσουν κάτω απο την δική του ιδιοκτησία θα του χαρίσουν δύναμη ανάμεσα στα ονόματα των Ελλήνων εφοπλιστών.
Φροντίζει έξυπνα να αποκτήσει ισχυρές πολιτικές φιλίες, ενώ ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πολιτικό του ίνδαλμα. Μάλιστα ένα Καλοκαίρι κλείνει  το πλοίο του  "Δημητρούλα" για  να μεταφέρει τον Ανδρέα με την Μιμή στην Τήνο, μ'όλη την συνοδεία τους, προκειμένου εκείνη να εκπληρώσει  τις  θρησκευτικές της υποχρεώσεις -τάματα στην Μεγαλόχαρη.
Ο καπετάν Μάκης λοιπόν είχε τρεις αδυναμίες! Τα πούρα, τα μπουζούκια και την θάλασσα!
Η ζωή του έδωσε την ευκαιρία να τα χορτάσει και τα τρία!
Η γαλαντομία και η πληθωρικότητα του χαρακτήρα του όπως επίσης και η κυκλοθυμική του διάθεση είναι καθρεπτισμένες στην διακόσμηση αυτής της βίλας που βλέπεις . 
Στους κήπους της εκτός απο τις πισίνες , συναντάς και το εκκλησάκι του Άγιου Νικολάου, προστάτη, λένε, των Ναυτικών.
Μαμούνι: Kαι τι έγινε μετά; Γιατί έφτασε η στιγμή να πουλήσει αυτή την βίλα;
Kάρυ: Μαμούνι μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες....όταν  θέλεις μόνο να αυξάνεις  τα κέρδη  εις βάρος άλλοτε του προσωπικού που δουλεύει στις επιχειρήσεις σου και άλλοτε εις βάρος της ασφάλειας του επιβατικού κοινού, μοιραία θάρθει η καταστροφή σου γιατί κάποια μέρα και οι "μεγάλοι φίλοι" θα σταματήσουν να σε στηρίζουν!
Τα πλοία δεν αντικαταστάθηκαν, πάλιωσαν και αγκομαχούσαν μέχρι να φτάσουν στους προορισμούς τους που ήσαν ελληνικά νησιά άγονης γραμμής.
 Όποιοι τολμηροί ταξιδιώτες το Καλοκαίρι αποφάσιζαν να επισκεφθούν τα νησιά  αυτά βλαστημούσαν την ώρα και την στιγμή που το αποφάσιζαν εφ'όσον το ταξείδι τους διαρκούσε΄όσο και ένα ταξείδι στην Αυστραλία!
Ετσι λοιπόν κάποια στιγμή κόπηκαν οι επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές στην G.A. Ferries, ο καινούργιος υπουργός Ναυτιλίας, για άγνωστο λόγο, ανοίγει μια αγνώστου αιτίας (ανεξήγητη για τους χώρους αυτούς, πολιτικών - εφοπλιστών) κόντρα που οδηγεί τον ναυτιλιακό κολοσσό του Μάκη Αγούδημου σε οικονομικά αδιέξοδα, με αποτέλεσμα την απόπειρα αυτοκτονίας του Κεφαλλονίτη μας.


 Η κατρακύλα έφερε πολύ γρήγορα την εταιρία εκτός του διαγωνισμού για την εκτέλεση των δρομολογίων άγονης γραμμής.  Οι  άλλοτε διάσημες  βεντέτες του Αιγαίου "Δημητρούλα", "Ροδάνθη","Ρομίλντα" "Μαρίνα" "Μιλένα"και "Νταλιάνα"  ξεπεσμένες γερασμένες πια με χίλια δύο λειτουργικά προβλήματα βγήκαν στο σφυρί!
Ο οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έβγαλε σε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό τα 7 επιβατηγά - οχηματογωγά πλοία που τώρα στέκονται αμίλητα, ασάλευτα,  απομεινάρια της ένδοξης ιστορίας τους!
Τα βλέπω και θυμάμαι τις όμορφες στιγμές που είχα περάσει κοπέλλα και γω ταξιδεύοντας μαζί τους ως την άκρη της Γής!
Μαμούνι:Δηλαδή Κάρυ μου έκαναν και ταξίδια στο εξωτερικό? Πώς λες ως την άκρη της γής?
Κάρυ:Όχι βρε Μαμούνι μου,στην Σαντορίνη μας ας πούμε πήγαινα και γω νόμιζα πως είχα φτάσει στην Αυστραλία μετά απο 24 ώρες ταξίδι που την προσεγγίζαμε!Ήταν ταξίδια αλλιώτικα εκείνα, αλλιώτικα ....μακρινά ως την Τζαμάϊκα!χαχαχα!
Μαμούνι: Kαι ο εφοπλιστής Κάρυ με την οικογένειά του πού βρίσκεται τώρα;
Κάρυ: Στο Λουγκάνο της Ελβετίας, Μαμούνι μου,στο σπίτι που είχε φροντίσει ν'αγοράσει πριν απο 20 χρόνια την εποχή της παντοδυναμίας του.
Μεγάλα θύματα  βέβαια αυτής της οικονομικής καταστροφής, όπως καταλαβαίνεις, ήσαν οι ναυτικοί της εταιρίας του, στους οποίους οι οφειλές έφταναν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ . Το  ΝΑΤ το ασφαλιστικό τους ταμείο ήταν εκείνο που κλήθηκε  να πληρώσει την νύφη και κατέβαλε τα δεδουλευμένα! Την τύχη όμως των ναυτικών δεν είχαν οι εργαζόμενοι στα γραφεία της εταιρίας του Πειραιά,οι οποίοι μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτοι και περιμένουν τον καπετάν- Μάκη απο το Λουγκάνο!
Μαμούνι: Κακώς, πολύ κακώς Κάρυ μου! Έπρεπε να είχε κατασχεθεί η βίλα πριν την πώλησή της απο το δημόσιο για να αποζημιωθούν πρώτα οι εργαζόμενοι και όχι να πληρώνουν τα σπασμένα οι ασφαλιστικοί φορείς...μετά λέμε πώς αδειάζουν τα ταμεία!
Κάρυ: Τώρα μόλις  είπες ένα πετυχημένο ανέκδοτο Μαμούνι..!

Σήμερα το Μαμούνι φιλοξενεί την φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου (παραγγελιά του Επιχειρηματία)

35 σχόλια:

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Πολύ χρήσιμο Κάρυ σε ευχαριστούμε...
Να κάτι τέτοια είδαμε και πήραμε δικό μας καραβάκι
με τη καπετάνισσα χαχαχα

kariatida62 είπε...

@Καπετάνιος: Tώρα αν σου πω βρε καπετάνιε μου, πως όταν διηγιόμουν την ιστορία της βίλας με το άλμπουρο, είχα εσένα και την καπετάνισσα στο μυαλό μου, θα με πιστέψεις? χαχαχαχαχα!

MINIMARKET είπε...

Ηρθα πρώτος - πρώτος γιατί την τελευταία φορά άκουσα παράπονα για καθυστερεμένες εμφανίσεις στο ναοσπιτό σου !
Δεν χρειάζεται να μου παραπονιέσαι γιατί ξέρεις πολύ καλά , ότι και όταν δεν εμφανίζομαι , σίγουρα είμαι κάπου έξω από το σπίτι σου και γυροφέρνω !
Εξάλου δεν μπορώ να σε αφήσω απροστάτευτη , ειδικά τώρα πού έγινες διπλή !
Καθυστερούνε μερικές φορές και αυτά τα καράβια του εφοπλιστή ....και δεν προλαβαίνω ο άμοιρος να έρθω στην ώρα μου !
Πολύ καλή η αναρτησή σου και για κάποιους φαντασμένους νεόπλουτους θα μπορούσε να ήταν παράδειγμα προς μίμηση !

Βάσσια είπε...

Όχι βρε Κάρυ. μη βρίζεις- με το "Ρομίλντα" έχω πάει Σαντορίνη το 2004.... βέβαια ξεκίνησα Πέμπτη κι έφτασα Παρασκευή......... μεγαλεία σου λέω.

Αλλά και με τη "Δημητρούλα" κάπου προς Φολέγανδρο!
"Δημητρούλα μου γεια σου , πα΄ρτα όλα δικά σου!!!!"

:-)

Α, σημείωση, την γνωρίζω τη βίλα... την περνάμε από την παραλιακή και μάλιστα τα Χριστούγεννα την στόλιζαν (δεν ξέρω τώρα) λαμπερά. Όλα τα δέντρα έξω γεμάτα φωτάκια........

Καλή εβδομάδα
:-)
Φιλιά

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ενδιαφέρουσα ιστορία ανόδου και πτώσης. Τίποτα τελικά δεν είναι σίγουρο. Αλλά δε μου λες Καρυ τι είναι εκείνο που σε παρακίνησε να μας διηγηθείς τούτη την ιστορία;

IonnKorr είπε...

Καλά βρε Κάρυ πως σου ήρθε να δημοσιεύσεις αυτήν την ιστορία???

Πράγματι με άφησε άναυδο???

Πως σου ήρθε???

kariatida62 είπε...

@Μinimarket:Είσαι σίγουρος πως δεν μ'αφησες απροστάτευτη σε πολύ σοβαρές στιγμές του ναού μου? Εκτός κι'αν πίστευες πως δεν είχα ανάγκη την παρουσία σου...
Προσπάθησε να μη φεύγεις πολύ μακριά μου, να είσαι έτοιμος να μπουκάρεις όταν φωνάξω:Πανάγοοοοοοοοο όπως η υπηρέτρια τον ξαδελφό της στο ΗΛΙΑ ΤΟΥ 16OY χαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Βάσσια: Oχι βρε Βάσσια μου, δεν βρίζω! Ισα-ίσα που νοσταλγώ και γω τα ταξείδια εκείνα τα ανεπανάληπτα που κάναμε μαζί τους!
Μήπως ξέρεις και ποιος την αγόρασε την βίλα?

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: H αφορμή μου δόθηκε απο τα δεμένα καράβια που βλέπω να έχουν πιάσει ένα μεγάλο μέρος του λιμανιού του Πειραιά
Η κύρια όμως αιτία της ανάρτησης αυτής είναι η ανισομερής αντιμετώπιση των πολιτών αυτής της χώρας απο το κράτος! Αν ήμουν εγώ η άσχετη Χριστόφορε, που δεν ξέρω και δεν έχω κανένα μέγάλο φίλο, ούτε στο Λουγκάνο θα είχα καταφέρει να καταφύγω ούτε να πουλήσω πρόσφατα ό,τι περιουσία έχω αφήσει στην Ελλάδα,έχοντας αφήσει τέτοια φέσια πίσω μου!

kariatida62 είπε...

@ΙοnnKorr: Δες την απάντηση που έδωσα στον Χριστόφορο...και κλεισε το στόμα, γιατί μ'άφησες άναυδη πρώτα εμένα στο σπίτι σου!
Με στεναχώρησες πολύ, δεν μπορώ να μη στο πω!

MINIMARKET είπε...

ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΟΣ !!!! Εκτος και αν έγινε κάτι στην μία και μοναδική απουσία μου .Ηταν τότε που πήγα να ράψω την καινούργια μου στολή !
Πάντα εδώ ήμουνα , ακόμη και όταν ο ναός σου ήταν κλειστός και το βασικότερο πάντα δίπλα σου , ποτέ δίπλα στους άλλους !
Για να το λές όμως εσύ , σίγουρα κάτι έγινε ....
Οπότε από εδώ και στο εξής δεν το κουνάω ρούπι !
Αγαλμα θα μείνω μέσα και έξω από την πόρτα σου και αν χρειαστείς κάτι { και δεν το έχω καταλάβει ) στείλε επειγόντως μήνυμα με το ταχυδρομικό περιστέρι !!!

MINIMARKET είπε...

Διάβασα και την απάντηση πού έδωσες σε κάποιον επισκέπτη σου .
Μην ξεμυτίζεις τόσο εύκολα ΚΥΡΑ , γιατί στα ξένα σπίτια είναι λίγο δύσκολο να σε προστατέψω .
Οχι γιατί φοβάμαι αλλά αν μπουκάρω και εγώ , έχω την εντύπωση πως θα γκρεμιστούν μερικές ξένες στέγες !!!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Όταν βρεις χρόνο διάβασε σε παρακαλώ τα σχόλια σε δύο αναρτήσεις μου για την ΑΡΒΕΛΕΡ και στο παράθυρο στο ελληνικό λαικό τραγούδι και θα καταλάβεις πόσο μου έλειψε το δυναμικό παρών σου!
Είσαι ένας πολύ καλός μου μπλογκόφιλος που εκτιμώ πολύ, γι'αυτό πάντα σε ψάχνω...
Το λάθος μου ήταν ότι ξέχασα το περιστέρι...άλλη φορά δεν θα το ξεχάσω! :))

kariatida62 είπε...

@Minimarket:Αν δεν φάνηκες για λόγους σκοπιμότητας,τότε σωστά έπραξες!
Ξεμυτώ γιατί στην ζωή μου δεν έχω μάθει να φοβάμαι να ξεμυτίσω, δεν ντρέπομαι ούτε για τα πιστεύω μου, ότι γι'αυτό που είμαι!
Όσοι με καταλάβουν το εκτιμούν και ας μην συμφωνούν μαζί μου...οι άλλοι δεν πειράζει τους εκτιμώ εγώ για ότι καλό μου προσφέρουν...
Φιλιά

Ελένη Μπέη είπε...

Το μαμούνι διέπρεψε στις μουσικές επιλογές του. Μαθαίνει σιγά σιγά, ε;

Ο καπεταν-Μάκης την πάτησε γιατί στηρίχτηκε στους μεγαλοσχήμονες, αντί να στηρίξει και να στηριχτεί στο επιβατικό κοινό του. Και καλώς την πάτησε, δεν τον λυπάμαι. Εξάλλου, καλά τα περνάει στο Λουγκάνο. Αλοίμονο στους υπαλλήλους που χάσανε τη δουλειά τους και στο ΝΑΤ που πλήρωσε τα σπασμένα.

kariatida62 είπε...

@Νερένια: Mαθαίνει Νερένια μου,κοντά μου μαθαίνει όπως εξ'άλλου απο τους πολύτιμους φίλους μου που είστε όλοι εσείς!
Συμφωνώ κι'εγώ για τον καπετάν-Μάκη
Στο κέντρο της Αθήνας έχουμε πάλι χαρακώματα...
----
Τι θα γίνει Θεέ μου...βοήθησέ μας όλους!

dimitris είπε...

Kariatida62 καλησπερα, σιγα το λαμογιο που δεν το βριζεις, μεχρι φεσι σε μινι-μαρκετ εβαλε μεχρι να φυγει να παει στην Ελβετια, να φαει αυτος και το σοι του τα κλεμενα των διαπλεκομενων επιδοτησεων και τα δεδουλευμενα του προσωπικου του, χρονια τον εκαλυπταν και δωστου δανεια και να κανουν οτι δεν βλεπουν οτι χρωσταγε στο ΝΑΤ και δωστου αυτος ξεσαλωμα και συμπεριφορα κουτσαβακι στους καταπελτες του πλοιου, οποτε ειχε απεργια, ωσπου σε μια απεργια τον εβαλε στην θεση του, μπροστα στις καμερες, ο Μανουσογιαννακης ο προεδρος του σωματειου ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, των μηχανικων και αναγκαστηκαν, οι προστατες ''ανεκρουσαν πρυμνα'', αν θελεις, εχω πολλες ιστοριες τετοιων καπεταναιων-εφοπλιστων, ''εθνικων ευεργετων'', που απο την πολυ τους αγαπη προς την πατριδα μας, τα καραβια τους εχουν σημαιες ευκαιριας, ΕΦΟΠΛΙ[Η]ΣΤΕΣ...

kariatida62 είπε...

@Δημήτρης: Βρε Δημητράκη μου, τι ζητάς απο μένα να κάνω πια? Ολόκληρη ανάρτηση έκανα και έθιξα πρόσωπα και εξουσίες!!! Θες να αρχίσω τα γαλλικά μου, να μ'ακούσει και το μικρό Μαμούνι μου και ν'αρχίσει να μιλά κι'αυτό γαλλικά?
Πες μου πως θέλεις την άλλη φορά να γράψω την ανάρτηση??? :))

bilsot είπε...

...κι επειδή η Ελλάδα μας βρίθει από "ευεργέτες",
μια μέρα σου προτείνω να μας διηγηθείς και την ιστορία του κυρ Αντρέα Συγγρού.
Ναι αυτουνού με το μεγάλο δρόμο από τους Στήλους μέχρι το Π. Φάληρο....
Ετσι για τις χρονιάρες μέρες που 'ρχονται,
χωρίς το "Δώρο"...

-Φτου , και με το μπαρδόν, που λένε,,,,

kariatida62 είπε...

@bilsot:Βασίλη θέλεις να με ξεκάνεις εσύ?
Είπαμε 2 το πολύ 3 αναρτήσεις την εβδομάδα!
Τέλος πάντων επειδή δεν χαλάω χατήρια εγώ θα δω τι θα μπορέσω να κάνω και για τον Ανδρέα..:))
Kαληνύχτα, ευχαριστώ για το πέρασμα!

matthaios είπε...

Kαλησπέρα..Εμένα δεν με νοιάζει ουτε ο Αγουδημος ούτε τα βαπόρια του..
Ακουω Γιαννη Πουλόπουλο απο την φιλενάδα μου και τα εχω σπασει εδω!!!Κάρυυυυυ εισαι τελειααααααααααα και εσύ Μαμουναρε!!!Μπραβοοοο!!!

matthaios είπε...

Δημήτρης ο ΣΤΕΦΕΝΣΩ αν δεν κάνω λάθος είναι σωματείο των Λιπαντών και Μηχανοδηγώνν δηλαδη του κατώτερου πληρώματος της Μηχανής...αλωνίσαμε Θάλασσες και εμείς ... :-))))

kariatida62 είπε...

@Μatthaios o Krhs: Ασπρα πανιά πάντα για τον φίλο μας τον Επιχειρηματία!
Φιλιά και απο τις δυό μας!!!

dimitris είπε...

matthaios o Krhs καλησπερα, σωστα, ειναι το σωματειο κατωτερων πληρωματος μηχανης, ''οι μηχανες'' των πλοιων, οι ''πατεντες''...

ღ oneiremataღ είπε...

ωραία ταξίδια με κείνα τα πλοία, 17 ώρες Πειραιάς-Κως, δεν έχω καλύτερο..ακόμα θυμάμαι που πάτησα στεριά κι είχα το βάδισμα λυκνίσματος του καραβιού για κάνα δυο μέρες...
όσο για τα άλλα, το λέω συχνά "και στραβός ειν' ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε"...
φιλάκια πολλά Κάρυ μου, απίθανα τα τραγούδια μαμούνι μου μ' έστειλες βραδιατικα :))

kariatida62 είπε...

@ονειρεματα: EEE! Oneiremata μου..! Εποχές αλησμόνητες εκείνες...με τα πολυήμερα ταξείδια εντός Ελλάδος! Να δεις πόσο θα τα νοσταλγήσουμε στο μέλλον...! χαχα!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Μόλις χτες είχα μια συζήτηση μέναν έντιμο επιχειρηματία ό οποίος εν μέσω κρίσης μετακομίζει την επιχείρηση για να μην την κλείσει..ξέρεις τι μου είπε;"εμ δεν ακολουθήσαμε το συστημα..δώσε 10000 στο ΠΑΣΟΚ..δώσε κι αλλα τοσα στην ΝΔ για να'χεις πρίμα τα πανιά..(οχι ότι δεν τον πλησιασαν τα λαμόγια)αλλά τουλάχιστον έχω την συνείδηση μου ησυχη ότι δεν αδίκησα κανέναν και κανένας δεν θα φτύνει από πίσω μου"
Αλλά όπως λές και εσύ με το ποστ με ""Ασπρα"" πανιά ξεκίνησε ο καπταιν GA με "μαυρα" κατέληξε..η ζωή έχει γυρίσματα..

kariatida62 είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Συμφωνώ Πέλα μου, η ζωή ρόδα είναι και γυρίζει...
Ευχαριστώ για το πρωινό σου πέρασμα!
Την καλημέρα μου.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Μια στιγμή ν' αδειάσω βαλίτσα.
Ο κυρ Μάκης δεν θα στολίσει φέτος τη βίλα στο Λουγκάνο.
Εχει παράπονα από τους χλευασμούς που δέχτηκε, ειδικά το "Δημητρούλα" του!

Ούτε που να σε δει στα μάτια του!

α Κενταύρου είπε...

O Aγούδημος είναι κλασσική περίπτωση ξεροκέφαλου Κεφαλλονίτη.
Επιβίωσε δίνοντας δουλειά σε αρκετούς Ναυτικούς,συνέδεσε τα άγονα νησιά έφτανε το Μαρίνα μέχρι τηΣύμη.Είναι καθαρά δημιούργημα των Ελληνικών Κυβερνήσεων έφαγε πολλά εδωσε όμως και αρκετά με την επιχειρηματική δράση του εδώ και 20 χρόνια.

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη:Αυτό το σατυρικό σου , ρε Αντιγονούλα ...γι'αυτό σε χαίρομαι!

kariatida62 είπε...

@αΚΕΝΤΑΥΡΟΣ:Ξεκίνησε με πείσμα...πώς τον κατέληξε όμως η απληστία του? Οι αδυναμίες του?

Θέλω όμως να ρωτήσω αν δεν ήταν ο Αγούδημος η σύνδεσή μας με τα άγονα νησιά δεν θα βρισκόταν λες άλλος να το κάνει?
Σκέψεις απαλλαγμένες απο στοιχεία αγνωμοσύνης, κάνω Αστέρι μου!

Ανώνυμος είπε...

Η τοποθεσία που φαίνεται στην φωτογραφία είναι ο λαιμός Βουλιαγμένης και το κτίριο που φαίνεται στην φωτογραφία είναι ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης

kariatida62 είπε...

@Aνώνυμε, το θέμα της ανάρτησης δεν ήταν η φωτό που εσκεμμένως δεν δείχνει την βίλα με το άλμπουρο, αλλά η ιστορία του Αγούδημου!
Ευχαριστούμε για την διευκρίνηση...

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΑΜΟΥΝΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ !!!